Polonia anunță repornirea graduală a economiei începând cu 19 aprilie

  • 14 Aprilie 2020 11:02
Polonia anunță repornirea graduală a economiei începând cu 19 aprilie

Polonia va începe din 19 aprilie repornirea treptată a economiei, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de COVID-19, a anunțat marți ministrul sănătății polonez Lukasz Szumowski, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„De la 19 aprilie vom începe încet dezghețarea economiei”, a declarat Szumowski pentru postul de radio RMF FM.

La rândul său, Piotr Muller, purtător de cuvânt al guvernului de la Varșovia, a afirmat că în prima etapă vor fi ridicate restricțiile impuse magazinelor.

„Deciziile vor fi luate mâine sau poimâine pe baza viitorului scenariu care trebuie să fie pus în practică”, a spus Muller, într-o intervenție pentru postul public de radio polonez.

Pe de altă parte, polonezilor care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus li se va cere să doneze sânge, pentru ca anticorpii lor să poată fi folosiți pentru a ajuta pacienții cu COVID-19, potrivit thenews.pl.

Medicii polonezi consideră că plasma sanguină provenind de la acești donatori poate accelera recuperarea pacienților cu COVID-19 și reduce gravitatea simptomelor lor.

Centrele de hematologie regionale din Polonia vor putea colecta plasma începând cu finalul săptămânii în curs, a informat postul de radio public polonez.

Până luni seara, 6.934 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în Polonia, dintre care 245 de cazuri fatale. Peste 400 de pacienți s-au vindecat complet.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău