Polonia anunță că va deveni un „centru economic” pentru Ucraina și se oferă să exporte grâul ucrainean

  • 01 Iunie 18:46
Polonia anunță că va deveni un „centru economic” pentru Ucraina și se oferă să exporte grâul ucrainean

Ajutorul oferit de Polonia pentru Ucraina va stimula economia poloneză, a spus miercuri premierul țării Mateusz Morawiecki, care a transmis că țara sa este pregătită să transporte grâul ucrainean destinat exportului și blocat de invazia rusească, scrie Reuters.

Polonia va beneficia de pe urma acordurilor prin care se va angaja să reexporte grânele Ucrainei, să ajute la reconstrucția infrastructurii țării și să importe eneregie din țara vecină, potrivit prim-ministrului polonez, care a fost prezent la inaugurarea unei tabere de locuințe temporare destinate refugiaților ucraineni care și-au pierdut casele din cauza războiului, transmite DIGI24.

Un aliat neclintit al Kievului, Polonia a fost unul dintre cei mai mari susținători financiari ai Ucrainei de când Rusia a invadat țara, dar Morawiecki a spus că ajutorul oferit ucrainenilor ar putea aduce beneficii și pentru economia poloneză.

„Azi pregătim câteva acorduri între anumite ministere care vor ajuta Ucraina și vor da un impuls economiei Poloniei”, a spus prim-ministrul polonez în timpul unei conferințe de presă susținute în Borodianka, orașul distrus de ruși când au încercat să cucerească Kievul.

„De exemplu, acestea sunt înțelegeri legate de exportul grâului ucrainean”, a spus Morawiecki, adăugând că Polonia ar putea deveni un centru economic pentru Ucraina. Căile ferate poloneze vor beneficia de pe urma transporturilor de grâu din Ucraina spre porturile de la Marea Baltică.

Citiți continuarea materialului pe DIGI24.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
18
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău