Polonia a ridicat un gard permanent cu o lungime de 60 de kilometri la frontiera sa cu Belarusul

  • 08 Mai 2022 10:01
Polonia a ridicat un gard permanent cu o lungime de 60 de kilometri la frontiera sa cu Belarusul

Polonia a fortificat până în prezent circa 60 de kilometri din frontiera sa cu Belarusul printr-o barieră permanentă, a anunțat poliția de frontieră poloneză, transmite sâmbătă dpa, citată de DIGI24.ro.

Lucrările de construcție se desfășoară conform planului și urmează să se încheie până la sfârșitul lui iunie, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției pentru agenția de presă PAP, potrivit sursei citate.

Frontiera polono-belarusă are 418 de kilometri lungime, din care 186 de kilometri de graniță terestră. Vara și toamna trecută, situația la granița terestră a fost tensionată, în condițiile în care mii de oameni au încercat să pătrundă ilegal pe acolo în UE.

Uniunea Europeană l-a acuzat cu acea ocazie pe președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, că a adus intenționat migranți din regiuni aflate în criză la frontiera externă a UE pentru a pune presiune pe Occident, conform Agerpres.

Odată cu încălzirea vremii, în ultimele săptămâni au crescut și încercările de a trece fraudulos frontiera polono-belarusă, notează dpa. Vineri, 76 de persoane au încercat să intre în Polonia dinspre Belarus, potrivit vameșilor.

Militarii au ridicat încă din august 2021 un gard provizoriu pe secțiunile terestre ale frontierei comune pentru a îngreuna tentativele de trecere a graniței. Acest gard dotat cu sârmă ghimpată are 2,5 metri înălțime.

De la sfârșitul lui ianuarie, gardul provizoriu a fost înlocuit cu o barieră permanentă de 5,5 metri înălțime, echipată cu senzori de mișcare și cu camere video.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău