Polonia a pubicat date despre exploziile de la bordul Tu-154, la Smolensk, unde a murit Lech Kaczynski

  • 11 Ianuarie 2018 11:27
Polonia a pubicat date despre exploziile de la bordul Tu-154, la Smolensk, unde a murit  Lech Kaczynski

La bordul avionului Tu-154, prăbușit împreuna cu președintele polonez Lech Kaczynski în 2010, au avut loc cel puțin trei explozii, a anunțat comisia poloneză de anchetă. RMF transmite că noua comisie de investigație consideră ca în distrugerea aripii versiunea principală o reprezinta cea a exploziilor in interiorul aeronavei.

La concluziile cu privire la cauzele accidentului aviatic a contribuit Frank Taylor, expert internațional în domeniul accidentelor aeriene. El susține că „aripa stângă a aeronavei Tu-154M a fost distrusă ca urmare a exploziei din interior, au existat câteva surse de explozie”, potrivit portalului Pagina de Rusia.

Taylor a adăugat că, după părerea sa, mesteacănul care se afla în calea avionului, lovit de aripa, „nu a avut niciun efect asupra distrugerii primare a aripii”.

„Concluziile au fost asumate de membrii comisiei de investigatie și constituie una din concluziile cheie ale raportului tehnic”, se subliniază în declarație.

Raportul comisiei a fost publicat la scurt timp după schimbarea conducerii ministerului polonez al apărării: la 9 ianuarie a fost demis Antoni Macierewicz, care a declarat că avionul lui Kaczynski a fost distrus in urma unui atac terorist. Postul de ministru al apărării a fost ocupat de Mariusz Blaschak, care anterior a ocupat funcția de ministru de interne.

Accidentul avionului Tu-154 de lângă Smolensk a avut loc la 10 aprilie 2010, în timpul unei aterizări pe aeroportul Smolensk-Severny. În catastrofa au fost ucisi toți cei 96 de oameni aflați la bord, inclusiv președintele Poloniei Lech Kaczynski și soția sa. Delegația de înalți oficiali sosea la evenimentele de comemorare a crimelor de la Katyn.

Ancheta a fost efectuată atât de partea rusă, cât și de cea partea poloneză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău