Polonia a furnizat Ucrainei arme de 1,6 miliarde de dolari. „Acest echipament salvează suveranitatea ucraineană, poloneză și europeană”

  • 24 Aprilie 11:37
Polonia a furnizat Ucrainei arme de 1,6 miliarde de dolari. „Acest echipament salvează suveranitatea ucraineană, poloneză și europeană”

Polonia a furnizat Ucrainei arme în valoare de 1,6 miliarde de dolari pentru a o ajuta să facă față invaziei ruse, a spus premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

Până în prezent, Polonia a transferat vecinului nostru estic echipamente militare în valoare de aproximativ 7 miliarde de zloți, mai mult de 1,6 miliarde de dolari, a spus Mateusz Morawiecki la finalul unei întâlniri la Cracovia cu omologul său ucrainean, Denis Șmîgal, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Acest echipament salvează suveranitatea ucraineană, poloneză și europeană, a subliniat el într-un comunicat.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei la sfârșitul lui februarie, guvernul polonez a anunțat că a furnizat Ucrainei rachete antitanc, rachete antiaeriene, mortiere, muniție, precum și drone.

Patruzeci de tancuri, precum și aproximativ șaizeci de transportoare blindate ar urma să facă parte din echipamentele furnizate de Polonia Kievului, potrivit presei poloneze, fără ca guvernul să confirme oficial acest lucru.

În cursul întâlnirii lor de la Cracovia, premierii celor două țări au semnat un acord de cooperare în domeniul căilor ferate și transportului feroviar pentru transportul de mărfuri ucrainene și a permite Kievului să ocolească blocada porturilor ucrainene de către Rusia.

De asemenea, ei au apreciat sancțiunile împotriva Rusiei în mod clar inadecvate și au lansat un apel la noi sancțiuni asupra petrolului, gazului și cărbunelui rusesc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău