Polonia a descoperit 16 cazuri de COVID-19 cu varianta indiană a coronavirusului

  • 04 Mai 2021 17:37
Polonia a descoperit 16 cazuri de COVID-19 cu varianta indiană a coronavirusului

Persoanele care vin în Polonia din Brazilia, India sau Africa de Sud vor intra în carantină, a declarat marți ministrul polonez al sănătății, care a anunțat în același timp că 16 cazuri de COVID-19 cu varianta indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în Polonia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Dintre aceste cazuri, semnalate în zona capitalei Varșovia și a orașului Katowice, două sunt în familia unui diplomat polonez revenit din India.

''În cazul Braziliei, Indiei și Africii de Sud, persoanele venite din aceste locații vor trebui să intre automat în carantină, fără posibilitatea vreunei excepții în urma unui test'', a precizat la o conferință de presă ministrul polonez al sănătății, Adam Niedzielski.

Descoperirea cazurilor de coronavirus cu varianta indiană implică un nou risc pentru Polonia, tocmai când aceasta începe să-și revină după un al treilea val foarte puternic de COVID-19 și a început o relaxare graduală a restricțiilor, intenționând ca de luna aceasta să redeschidă treptat școlile, restaurantele și hotelurile.

Varianta indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 este descrisă drept ''dublu mutantă'', întrucât are două mutații preocupante la nivelul proteinei spike prin care coronavirusul se atașează de celulele umane. Prima mutație, E484Q, este apropiată de cea deja observată la variantele coronavirusului sud-africană și braziliană (E484K), suspectată că reduce eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19 existente și sporește riscul de reinfectare. A doua mutație, L452R, este de asemenea prezentă la varianta descoperită în California și ea ar putea antrena creșterea transmiterii virusului.

Polonia, țară cu circa 38 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 2.808.052 de cazuri de COVID-19 și 68.133 de decese asociate acestei boli.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău