Polonia a depistat primul caz de COVID-19 la nurci

  • 01 Februarie 2021 13:18
Polonia a depistat primul caz de COVID-19 la nurci

Polonia a depistat primul caz de COVID-19 la nurci, a anunțat Ministerul Agriculturii, ceea ce ridică temeri legate de sacrificarea costisitoare a animalelor, într-o industrie ce însumează peste 350 de ferme în această țară.

În contextul în care noile variante de coronavirus amenință eforturile globale de limitare a pandemiei, autoritățile din mai multe țări au început sacrificarea masivă a nurcilor, din cauza temerilor cu privire la transmiterea unei mutații a virusului de la aceste animale la oameni. Ministerul a anunțat duminică seara că toate nurcile de la ferma afectată, din Kartuzy, în nordul Poloniei, vor fi sacrificate. La 24 noiembrie 2020, Universitatea Medicală din Gdansk anunțase că a descoperit opt cazuri de COVID-19, la o fermă din nordul Poloniei, însă inspectorii veterinari au afirmat, ulterior, că nu a existat nicio dovadă a unor astfel de cazuri la ferma respectivă.

Danemarca, cel mai mare exportator de blană de nurcă din lume, a dispus sacrificarea întregii populații de nurci de fermă - aproximativ 17 milioane de animale, în 2020, iar în ianuarie a anunțat că va oferi fermierilor compensații de până la 19 miliarde de coroane daneze (echivalentul a 3 miliarde de dolari). Polonia este unul dintre principalii producători mondiali de blană de nurcă, având 354 de ferme cu aproximativ șase milioane de nurci.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău