Polițistul Derek Chauvin a pledat vinovat pentru încălcarea drepturilor constituționale ale lui George Floyd

  • 16 Decembrie 2021 10:18
Polițistul Derek Chauvin a pledat vinovat pentru încălcarea drepturilor constituționale ale lui George Floyd

Polițistul Derek Chauvin, condamnat pentru moartea lui George Floyd, a pledat miercuri vinovat pentru încălcarea drepturilor constituționale ale bărbatului afro-american, au relatat media locale, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, Derek Chauvin (45 de ani) a fost găsit vinovat de justiția din statul Minnesota pentru decesul lui Floyd și condamnat la 22,5 ani de închisoare. El a contestat această condamnare.

În paralel, justiția federală din SUA a deschis propria procedură, inculpându-i pe Chauvin și pe alți foști trei colegi de-ai săi pentru ''încălcarea drepturilor constituționale'' ale lui George Floyd.

Polițistul pledase nevinovat în acest dosar lansat de justiția federală, dar și-a schimbat strategia miercuri în cadrul unui acord cu procurorii, prin care se va evita un nou proces. Deocamdată nu a fost fixată o dată pentru pronunțarea pedepsei.

Aceste urmăriri duble în justiție - la nivel statal și la nivel federal - sunt autorizate în SUA, dar ele sunt relativ rare.

La 25 mai 2020, într-o operațiune a poliției din Minneapolis, Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de aproape nouă minute. În acest incident bărbatul afro-american a decedat. Înregistrarea video a faptei, devenită virală, a declanșat manifestații de amploare împotriva rasismului și violențelor polițienești din SUA, scrie Agerpres.

În procesul judecat de justiția din Minnesota, Chauvin fusese acuzat de 'crimă de gradul doi', 'crimă de gradul trei' și 'omor prin imprudență'. El a pledat nevinovat la toate cele trei acuzații, argumentând că doar a urmat procedurile de intervenție a poliției, însușite în timpul instruirii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău