Polițiștii îndeamnă părinții să monitorizeze accesul copiilor la mijlocele de transport pe care le dețin

  • 11 Iulie 2023 14:38
Polițiștii îndeamnă părinții să monitorizeze accesul copiilor la mijlocele de transport pe care le dețin

Oamenii legii îndeamnă părinții să monitorizeze accesul copiilor la mijlocele de transport pe care le dețin, mai ales la vârsta spre adolescență, transmite MOLDPRES.

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă părinții să discute cu copiii, să cunoască unde se află și cu cine, transmite sursa citată.

„Nu transmiteți minorilor în gestiune cheile de la mașină, chiar dacă sunteți alături. Discutați cu ei să nu urce în mașini conduse de semenii lor, pentru că nu au studiile și nici experiența necesară, iar asta ar putea duce la o tragedie”, se menționează într-un comunicat de presă al IGP.

Doi minori au decedat, iar altul a fost rănit într-un accident rutier produs noaptea trecută la intrarea în satul Ciucur-Mingir din raionul Cimișlia. Un minor de 15 ani conducea un Volkswagen Golf și avea ca pasageri alți doi minori de 13 și 15 ani. Băiatul aflat la volanul automobilului, în timp ce se deplasa pe una dintre străzile principale ale localității, a pierdut controlul și a derapat de pe carosabil, tamponându-se într-un copac.

În urma impactului, șoferul și pasagerul de 15 ani, care se afla pe bancheta din spate a automobilului au murit la fața locului, iar celălalt pasager, de 13 ani, a fost transportat la Spitalul raional Cimișlia pentru îngrijiri medicale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău