Polițiștii din câteva regiuni ale Rep. Moldova și cei din Vaslui vor patrula în comun pe drumurile din zona de frontieră

  • 06 Ianuarie 2022 14:18
Polițiștii din câteva regiuni ale Rep. Moldova și cei din Vaslui vor patrula în comun pe drumurile din zona de frontieră

Polițiștii din câteva regiuni ale Republicii Moldova și cei din Vaslui vor patrula în comun pe drumurile din zona de frontieră, în special pentru a preveni și combate conducerea cu viteză excesivă și în stare de ebrietate.

În acest sens a fost semnat un acord de cooperare între Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Mai exact, aria de desfășurare a proiectului în Republica Moldova sunt  localitățile Cahul, Hîncești și Ungheni, iar în România – Vaslui și Huși.

Patrularea comună a traseelor din zona de frontieră comună este o abordare nouă în dialogul de cooperare dintre Poliția Republicii Moldova și cea Română și va permite ca polițiștii să acorde suport operațional transfrontalier pe teritoriul ambelor țări.

Un alt obiectiv al proiectului este consolidarea capacităților serviciilor de patrulare în Republica Moldova și România. În acest sens au fost achiziționate, cu suportul Uniunii Europene, 4 mașini de patrulare dotate integral cu tehnică modernă, inclusiv radare, drag-ere, imprimante, laptopuri, mijloace speciale etc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău