Polițiștii de patrulare vor opri automobilele în trafic și vor face razii: Vor fi activizate automobilele capcană. Nu vă speriați, doar colaborați!

  • 22 Mai 2020 11:54
Polițiștii de patrulare vor opri automobilele în trafic și vor face razii: Vor fi activizate automobilele capcană. Nu vă speriați, doar colaborați!

Inspectoratul Național de Securitate Publică a lansat o campanie de prevenire a încălcărilor în trafic, după ce pe străzile Capitalei au avut loc, recent, mai multe accidente grave. Acesta se va desfășura pe parcursul a zece zile. Polițiștii de patrulare vor opri automobilele în trafic și vor face razii.

În timpul stării de urgență, impusă de pandemia de COVID-19, polițiștii nu au făcut razii pe drumurile naționale, astfel că mulți conducători auto au depășit limita admisă a vitezei de deplasare, iar unii au organizat curse ilegale. În consecință, a crescut numărul accidentelor pe drumurile din Republica Moldova, arată datele poliției. În acest context, Inspectoratul Național de Securitate Publică a anunțat revenirea în forță a polițiștilor, care vor organiza razii, inclusiv în prezența unor agenți de integritate, pentru a nu permite mituirea polițiștilor de patrulare, a declarat șeful Secției prevenire delincvență al INSP, Daniel Mazepa.

„Dacă cineva dintre șoferi consideră că „s-ar putea înțelege cu polițiștii”, vor fi și colegii de la anticorupție alături, pentru a nu exista tentația de a scăpa de pedeapsă(…) Vom fi peste tot: nu vă speriați, doar colaborați. Noi nu vrem să colectăm cât mai multe amenzi, ci vrem să readucem disciplina pe străzile naționale și să reducem riscurile deceselor și traumelor. Nu vrem să colectăm amenzi, vrem doar ca toată lumea să meargă în siguranță pe străzile naționale”.

Campania „10 zile de prevenire a accidentelor în trafic”, care se va încheia pe 31 mai, nu se va referi doar la șoferi, dar și la pietonii care nu respectă Regulamentul Circulației Rutiere. De asemenea, se va interveni pentru a ajuta ambulanțele să ajungă mai repede la spitale, spune șeful Secției evidență și analiză accidente rutiere, Pavel Apostol.

„Vor fi activizate automobilele capcană care monitorizează vitează, vom folosi radarele performante care ne permit să detectăm vitezomanii și pe timp de noapte. Va fi desfășurată și operațiunea specială „Pietonul”. Reieșind din situația COVID-19 întâlnim foarte multe automobile de la urgență, pentru ca aceste activități să ajungă cât mai repede la destinație, vom realiza operațiunea „Girofarul”. Mai bine nu urcați în stare de ebrietate la volan, veți fi verificați și puteți chiar să rămâneți fără permis”.

Potrivit datelor poliției, dar și mai multor postări video pe rețelele de socializare, pe perioada stării de urgență, pe drumurile naționale, în special cele din capitală, au fost organizate mai multe curse auto ilegale. Acum o săptămână, două persoane au decedat, iar altele patru au fost grav rănite, în cadrul unei asemenea curse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău