Polițiștii de frontieră, vameșii și ofițerii FRONTEX au format echipe comune și desfășoară operațiunea „Concordia”

  • 04 Noiembrie 2022 14:24
Polițiștii de frontieră, vameșii și ofițerii FRONTEX au format echipe comune și desfășoară operațiunea „Concordia”

Polițiștii de frontieră, vameșii și ofițerii FRONTEX au format echipe comune și desfășoară pe traseele din imediata apropiere de hotar - operațiunea „Concordia”.

Scopul operațiunii comune este de a preveni și combate pe teritoriul R. Moldova a cazurilor de trafic ilicit de mijloace de transport, mărfuri, armament și droguri, dar și a fraudei documentare.

Astfel, primele filtre de control au fost realizate în zona de competență a Direcțiilor regionale NORD și EST. În partea de nord, echipele au acționat pe segmentul localităților Lipcani și Criva, iar în estul țării - pe traseul R30 în direcția localităților Caplani, Palanca și Tudora. În cadrul măsurilor întreprinse, mai multe mijloace de transport au fost supuse verificărilor. 

În continuare, echipajele comune vor acționa la frontieră conform graficilor stabilite până la sfârșitul anului curent.

Este de notat faptul că angajații Poliției de Frontieră lucrează activ împreună cu ofițerii FRONTEX atât în punctele de trecere, cât și în zona „verde” a frontierei de stat. Acestor echipe s-au alăturat și colegii de la Serviciul Vamal, astfel unificându-ne eforturile în contracararea diferitor tipuri de ilegalități frontaliere și asigurarea securității R. Moldova, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău