Polițiștii au venit cu mai multe recomandări pentru cetățeni în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale

  • 25 Aprilie 2019 14:01
Polițiștii au venit cu mai multe recomandări pentru cetățeni în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale

Patru mii de polițiști și carabinieri vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de Paști pe teritoriul Rep. Moldova în apropierea bisericilor, a zonelor aglomerate și pe drumurile naționale. La datorie vor și 500 de salvatorii și pompierii, care solicită cetățenilor să respecte normele antiincendiare.

Polițiștii recomandă cetățenilor să nu lase copiii singuri în case, să nu consume alcool în biserici și în alte spații publice. Cei care dețin arme sunt îndemnați să nu le ia cu ei. Oamenii sunt chemați să manifeste o grijă sporită față de locuințe, întrucât în această perioadă numărul furturilor este în creștere cu câteva procente.

Șeful Secției Poliție Comunitară de la Inspectoratul Național de Poliție, Daniel Mazepa, a precizat că în perioada sărbătorilor pascale, inspectorii de patrulare se vor afla pe drumurile naționale și vor fluidiza traficul în cele mai aglomerate intersecții, începând de vineri, 26 aprilie.

Șoferii sunt rugați să nu-și parcheze mașinile în zonele neiluminate și neautorizate și să nu urce băuți la volan. În zona piețelor și a gărilor auto din Chișinău a fost restricționată parcarea în perioada 24-28 aprilie.

Polițiștii atenționează că anul trecut, în perioada sărbătorilor pascale au avut loc circa 100 de accidente rutiere, care s-au soldat cu 13 decese, potrivit datelor Ministerului de interne.

Salvatorii și pompierii vin, la fel, cu recomandări pentru ca sărbătorile pascale să aibă loc în siguranță. Ei atenționează cetățenii să fie prudenți în mod special la felul cum păstrează și distribuie focul haric pentru a nu provoca incendii. Șeful adjunct al Inspectoratului Național pentru Situații de Urgență, Anatolie Viniciuc, le cere cetățenilor să nu aprindă ruguri în noaptea de Paști.

„Pledăm pentru interzicerea rugurilor și sancționarea persoanelor care le organizează. În seara de înviere, în biserici vin o mulțime de cetățeni și se organizează focul deschis. Preîntâmpinăm cetățenii să excludă îmbulzeala în lăcașuri. Să fie deschise căile de evacuare, iar focul să fie în permanență sub supraveghere”, amenționat Anatolie Viniciuc.

În seara de Înviere, o autospecială cu salvatori și pompieri se va afla în preajma Catedralei mitropolitane din Chișinău. În cazul situațiilor de risc, cetățenii sunt îndemnați să sune la numărul de urgență 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău