Polițiștii au prezentat recomandări pentru părinți și copii privind respectarea măsurilor de siguranță în timpul vacanței de toamnă

  • 31 Octombrie 2023 16:38
Polițiștii au prezentat recomandări pentru părinți și copii privind respectarea măsurilor de siguranță în timpul vacanței de toamnă

Oamenii legii au prezentat recomandări pentru părinți și copii privind respectarea măsurilor de siguranță în timpul vacanței de toamnă, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Oxana Toderiță, a specificat că recomandările au drept scop prevenirea delincvenței juvenile, a traumatismelor în rândul copiilor, infracțiunilor comise împotriva acestora, precum și asigurarea securității minorilor.

„Copiii trebuie să fie supravegheați permanent și să nu fie lăsați singuri în casă. Părinții trebuie să aibă grijă unde și când merg copiii, cum traversează strada. Totodată, părinții trebuie să acorde copiilor toată atenția de care au nevoie, să discute deschis cu aceștia despre problemele pe care le au, iar pe cei mici să-i învețe că în cazul în care se rătăcesc să cunoască numele complet al părinților, numărul de telefon al acestora, precum și adresa de domiciliu”, a spus Oxana Toderiță.

Totodată, polițiștii au prezentat recomandări pentru copii. „Aceștia nu trebuie să deschidă niciodată ușa necunoscuților, chiar dacă spun că sunt trimiși de părinți. Totodată, ușa trebuie să fie mereu încuiată. La fel, nu oferiți date personale sau poze celor cu care corespondați pe internet, nu spuneți persoanelor străine care sună la telefon că sunteți singuri acasă. Sunați sau mergeți la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simțiți amenințați sau aveți o urgență. În situații de risc, apelați cu încredere la poliție sau sunați la numărul 112”, a afirmat Oxana Toderiță.

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au ieșit astăzi în vacanța de toamnă, care va dura cinci zile. Aceștia vor reveni la ore pe 6 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău