Polițiștii au îndemnat șoferii să schimbe anvelopele mașinilor pe cele de iarnă

  • 16 Noiembrie 2023 17:38
Polițiștii au îndemnat șoferii să schimbe anvelopele mașinilor pe cele de iarnă

Polițiștii au îndemnat șoferii să schimbe anvelopele mașinilor pe cele de iarnă, întrucât vremea se poate schimba brusc și poate cădea lapovița, zăpada sau se poate forma polei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), un alt aspect este timpul pe care îl vor pierde șoferii, pentru că se vor forma cozi imense la serviciile auto.

Totodată, polițiștii avertizează că pe timpul care îl avem, utilizarea anvelopelor cu crampoane este interzisă. 

Pe lângă înlocuirea anvelopelor, șoferii trebuie să pregătească mașina pentru sezonul de iarnă cu toate cele necesare. „Dacă ne pomenim cu partea carosabilă umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt îndemnați să circule atât în localități, cât și în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, deoarece distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare”, a precizat IGP.

Începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor și pe timp de zi pentru a spori vizibilitatea în trafic. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere și este valabilă anual până pe 31 martie.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău