Polițiști de frontieră de la Aeroport, instruiți de un expert în securitate din Polonia, la o lună după atacul armat

  • 11 August 2023 11:05
Polițiști de frontieră de la Aeroport, instruiți de un expert în securitate din Polonia, la o lună după atacul armat

Polițiștii de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău au participat la un training desfășurat de către expertul în securitate al Direcției de transport din cadrul Serviciului Grăniceri al Poloniei, Hubert Adamski.

Potrivit unui comunicat al IGPF, în cadrul trainingului a fost realizată o prezentare privind protocoalele de securitate și procedurile de lucru aplicate pe Aeroportul Internațional Chișinău. În acest sens, s-a analizat practica poloneză activitatea de control al documentelor de călătorie și control de securitate, precum și verificarea bagajelor.

Expertul a vorbit despre tacticile de control în nivelul doi a persoanelor și modalitățile de abordare a angajatului Poliției de Frontieră în raport cu persoanele neautorizate la trecerea frontierei.

IPPF menționează că expertul polonez s-a aflat în Republica Moldova în scopul susținerii Poliției de Frontieră pe linie de identificare a aspectelor care necesită a fi fortificate în sistemul de securitate aeroportuară, dar și de transmitere a experiențelor poloneze în domeniul de referință. Concluziile și recomandările prezentate vor servi ca suport pentru completarea planului de măsuri privind consolidarea securității Aeroportului Internațional Chișinău.

Recent, un grup de experți din cadrul Autorității Vamale și de Protecție a Frontierei din Statele Unite a vizitat Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a face o analiză asupra modului în care este asigurată securitatea aeroportuară. 

Timp de două zile, experții americani de comun cu reprezentanții structurilor specializate din cadrul Poliției de Frontieră din Republica Moldova au discutat protocoalele de securitate și procedurile de lucru aplicate pe Aeroportul din Chișinău.

Amintim că la 30 iunie, un cetățean al Tadjikistanului a tras focuri de armă pe Aeroportul din Chișinău, omorând un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare. Agresorul a decedat după câteva zile pe patul de spital.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău