Polițist britanic, spitalizat la Salisbury: nu se confirmă expunerea la Noviciok

  • 08 Iulie 2018 08:22
Polițist britanic, spitalizat la Salisbury: nu se confirmă expunerea la Noviciok

Un polițist britanic spitalizat sâmbătă la Salisbury, în sudul Angliei, nu a fost expus la agentul neurotoxic Noviciok, așa cum se crezuse, informează poliția locală, într-un comunicat preluat de DPA . Spitalul respectiv este în apropiere de Amesbury, unde un cuplu britanic a fost otrăvit sâmbăta trecută.

"Suntem încântați să confirmăm că agentul de poliție care a solicitat o consultație medicală preventivă la Spitalul Districtual din Salisbury, în legătură cu incidentul în desfășurare din Amesbury, a fost evaluat și găsit sănătos", a informat poliția din Wiltshire, citând un purtător de cuvânt al spitalului. "Dorim să repetăm opinia serviciului britanic de sănătate publică potrivit căreia riscul pentru publicul larg rămâne redus", arată aceeași sursă.

Poliția din Wiltshire a declarat marțea trecută un incident major, după ce un bărbat și o femeie au fost găsiți inconștienți într-o casă, aparent intoxicați. Fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa au fost otrăviți cu Noviciok la Salisbury, la circa 10 km de Amesbury, în martie. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău