Politicienii UE cheamă partidele pro-europene să susțină un candidat comun la prezidențiale

  • 24 Mai 2016 10:43
Politicienii UE cheamă partidele pro-europene să susțină un candidat comun la prezidențiale

Partidul Popular European, una din cele mai importante forțe politice europene, îndeamnă partidele de centru dreapta de la Chișinău să susțină un candidat unic în primul tur al alegerilor prezidențiale care urmează să se desfășoare la 30 octombrie a.c.

Purtătorul de cuvânt al PPE, europarlamentarul Siegfried Mureșan, a menționat că este important ca acest candidat să fie proeuropean și necompromis. În cazul în care aceste formațiuni nu vor avea un candidat comun, există riscul să piardă alegerile.

”Ne-am întâlnit cu PLDM, PPEM cu PAS și Andrei Năstase. Am comunicat tuturor acestor actori că așteptăm să se prezinte cu un candidat unic la alegerile prezidențiale. Nu doar să susțină același candidat înainte de al doilea tur de scrutin, ci dacă doresc să aibă o șansă, trebuie să vină cu un candidat unic înainte de primul tur. În caz contrar, există posibilitatea ca  partidele pro-europene de centru dreapta chiar să nu ajungă în al doilea tur”, a menționat Siegfried Mureșan.

Totodată, politicianul european a menționat că reformele în Republica Moldova decurg prea încet. Totuși, el s-a arătat convins că mai devreme sau mai târziu justiția va funcționa și în Republica Moldova, iar cei corupți vor fi trași la răspundere.

De asemenea, reprezentantul PPE a subliniat necesitatea recuperării banilor furați din sistemul bancar și crearea condițiilor ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple pe viitor.

Un grup de 19 membri ai PPE întreprinde o vizită de documentare în Republica Moldova în cadrul căreia a avut întrevederi cu reprezentanți ai autorităților, dar și cu politicieni și exponenți ai societății civile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău