Politicianul care a primit titlul de cea mai puternică femeie, de la revista Forbes, pentru al nouălea an consecutiv

  • 12 Decembrie 2019 18:30
Politicianul care a primit titlul de cea mai puternică femeie, de la revista Forbes, pentru al nouălea an consecutiv

Angela Merkel a fost desemnată cea mai puternică femeie din topul Forbes și pentru anul 2019, cancelarul german ocupând această poziție din anul 2006, cu excepția anului 2010, când titlul a fost adjudecat de Michelle Obama, transmite mediafax.ro.

Jurnaliștii de la Forbes au dat publicității clasamentul care ia în considerare realizările femeilor din poziții de conducere din diferite colțuri ale lumii, în politică, afaceri sau divertisment. 

Merkel s-a remarcat de această dată prin "reținerea hotărâtă, fie că a fost vorba să îi facă față lui Donald Trump ori să primească peste un milion de refugiați sirieni în Germania”.

Pe locul doi s-a clasat Christine Lagarde, care conduce Banca Centrală Europeană, după ce s-a ocupat de Fondul Monetar Internațional și a încheiat anul 2018 pe locul 22.

A treia în clasament este Nancy Pelosi, prima femeie care a ajuns președintele Camerei Reprezentanților în Stalele Unite. La începutul lunii decembrie, ea a anunțat că în Camera Reprezentanților din SUA vor fi elaborate articolele pentru inculparea președintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere

Tânăra activistă Greta Thunberg, numită personalitatea anului de revista Time s-a clasat pe locul 100 în clasamentul Forbes.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău