Politician rus în lacrimi în timpul unei emisiuni TV din cauza scufundării Moskvei: „E motiv de război”

  • 15 Aprilie 2022 10:59
Politician rus în lacrimi în timpul unei emisiuni TV din cauza scufundării Moskvei: „E motiv de război”

Vladimir Bortko, în vârstă de 75 de ani, a fost membru al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, între 2011 și 2021, fiind ales deputat după o carieră de regizor care s-a întins de-a lungul a patru decenii, scrie hotnews.ro.

Printre ultimele sale filme se numără lungmetraje istorice rusești precum „Taras Bulba” (2009), „Petru cel Mare: Testamentul” (2011), dar și serialul „Maestrul și Margareta” (2005).

Acestuia i-au dat lacrimile în timpul unei emisiuni TV în care era comentată scufundarea navei amiral Moskva, Bortko strigând că evenimentul reprezintă un „casus belli (n.r. motiv de război) real” față de Ucraina.

O înregistrare video cu momentul a fost distribuită pe Twitter de Kevin Rothrock, jurnalist la site-ul de investigații independent Meduza, acesta remarcând că regizorul pare să fi uitat că varianta oficială a Moscovei este că nava de război a fost avariată de o explozie a munițiilor de la bord, scrie sursa citată

Ucraina afirmă că a scufundat „Moskva”, Rusia vorbește de „marea furtunoasă”

Ucrainenii au afirmat miercuri noaptea că un tir de rachetă lansat de forțele sale armate a provocat un incendiu la bordul crucișătorului rusesc Moskva. „Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au provocat daune majore navei rusești”, a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii sudice Odesa, Maxim Marșenko.

Ministerul Apărării de la Moscova a confirmat joi dimineața că nava a fost avariată, anunțând că tot echipajul a fost evacuat. Ministerul rus a pus explozia pe seama unui incendiu și a precizat că se investighează cauza.

Rusia a afirmat ulterior că incendiul de la bord a fost adus sub control și că crucișătorul va fi remorcat în port în timp ce armata ucraineană a spus că Moskva a început să se scufunde după ce a fost lovită de o rachetă Neptun și muniția încărcată pe ea a explodat.

Ministerul rus al Apărării a anunțat joi noaptea că nava s-a scufundat din cauza „mării furtunoase” în timp ce era remorcată înspre port.

Pe tot parcursul zilei de joi au existat rapoarte contradictorii de la Moscova, Kiev și Pentagon cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu nava, dacă mai era încă în flăcări - sau dacă s-a scufundat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău