Politician maghiar, oprit să intre în România. Ministerul ungar de Externe va cere explicații de la București

  • 10 Martie 2018 21:21
Politician maghiar, oprit să intre în România. Ministerul ungar de Externe va cere explicații de la București

Însărcinatul cu afaceri externe ale Consiliului Național Secuiesc, Attila Dabis, a fost împiedicat, vineri, să intre în România. Dabis intenționa să ajungă la mitingul de sâmbătă, de la Tîrgu Mureș, pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

Polițiștii de frontieră au descoperit că împotriva cetățeanului ungar exista o măsură privind restricționarea accesului în România, potrivit Digi24.

Însărcinat cu afacerile externe ale Consiliului Național Secuiesc, Attila Dabis a încercat să intre în România, vineri, la bordul unui autoturism.

"Persoana respectivă s-a prezentat, vineri, la punctul de trecere al frontierei de la Borș, călătorind într-un autoturism. Cu ocazia controlului, colegii mei au descoperit că față de aceasta este luată o măsură privind libera circulație, astfel că a primit un formular privind nepermiterea intrării în țară. În acest formular sunt trecute motivele pentru care nu i se permite accesul în țară, calea legala pentru contestare și perioada pentru care s-a instituit aceasta masură", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisarul-șef Laura Bondar.

Potrivit agenției maghiare de presă MTI, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat, sâmbătă, că intrarea în România poate fi interzisă numai pe baza unei decizii judecătorești si a precizat ca Poliția de Frontieră română "nu a făcut referire la vreo astfel de decizie".

Șeful diplomației maghiare a declarat că Guvernul de la Budapesta va trimite o notă diplomatică Ministerului Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne de la București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău