Poliția vine cu recomandări în contextul evenimentelor de duminică

  • 18 Iunie 2022 13:44
Poliția vine cu recomandări în contextul evenimentelor de duminică

Duminică în Chișinău vor avea loc mai multe evenimente, inclusiv marșuri, întruniri și concerte, iar în acest context poliția îndeamnă oamenii să dea dovadă de respect unul față de altul, să evite altercațiile, iar organizatorii acestor evenimente să respecte legea.

Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției, a menționat în cadrul unui briefing de presă că polițiștii vor asigura ca evenimentele să decurgă pașnic. Șeful IGP a îndemnat persoanele care vor participa la ele să manifeste respect reciproc, să evite mesaje care instigă la ură, să nu blocheze trasee. De asemenea, să fie atenți la bunurile personale. Iar conducătorii auto sunt sfătuiți să dea dovadă de răbdare.

Părinții sunt îndemnați să-și supravegheze minorii. În ultima perioadă, a crescut numărul minorilor implicați în accidente rutiere. S-a constatat o creștere esențială a numărului copiilor și adolescenților care părăsesc domiciliul. De la începutul anului curent, peste 480 de copii au fugit de acasă, a precizat șeful IGP.

Persoanele sunt atenționate să dea dovadă de prudență și dacă aleg să-și petreacă sfârșitul de săptămână la scăldat. Copiii nu trebuie lăsați fără supraveghere nici pentru perioade scurte de timp. Se vor alege locuri amenajate pentru scăldat, acolo unde sunt salvamari de gardă.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău