Poliția turcă a reținut-o pe soția fostului „ministru de război” al Statului Islamic

  • 20 Iulie 2018 12:12
Poliția turcă a reținut-o pe soția fostului „ministru de război” al Statului Islamic

Autoritățile turce au reținut-o pe soția lui Abu Omar al-Shishani, fost ''ministru de război'' al grupării Stat Islamic ucis în luptă în urmă cu doi ani, arestare survenită la Istanbul în cadrul unei operațiuni antiteroriste în această lună, a anunțat joi seara poliția turcă, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Abu Omar al-Shishani, originar din Georgia, era un consilier apropiat al liderului grupării extremiste, Abu Bakr al-Baghdadi. El a fost ucis în timpul luptei în districtul irakian Shirqat, la sud de Mosul, în iulie 2016.

Soția sa este una din cele cinci persoane reținute în razii întreprinse simultan la Istanbul în noaptea de 14 iulie, care au vizat persoane despre care se credea că au legături cu zone de conflict și caută în mod activ să întreprindă atacuri, a indicat poliția turcă într-un comunicat.

Identitatea sa ca soție a lui Shishani a fost descoperită abia după mai multe zile de interogatorii, după ce s-a dovedit că pașaportul ei era fals, a precizat poliția. Ea este identificată doar cu inițialele ''S.D.''.

Femeia a fost oficial arestată pe 17 iulie, în baza unei hotărâri a unui tribunal din Istanbul, și plasată în detenție. Ea are doi băieți cu Shishani, a menționat poliția, cu toate că nu este clar unde se află cei doi copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău