Poliția Strășeni a reținut un membru al grupării Makena

  • 03 Ianuarie 2017 12:49
Poliția Strășeni a reținut un membru al grupării Makena

Un membru al grupării criminale Makena, care a fost dat în urmărire internațională încă în anul 2013, a fost reținut de către polițiștii din Strășeni. Acesta a fost condamnat la închisoare pentru tâlhărie săvârșită cu deosebită cruzime, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, cetățeanul Vitalie Pereu, în vârstă de 49 de ani, originar din orașul Strășeni și domiciliat în municipiul Chișinău, a fost condamnat la 12 ani de închisoare în decembrie 2013. Sentința a fost pronunțată în lipsa sa, locul aflării fiind necunoscut. Tot atunci bărbatul a fost dat în urmărire internațională.

Ca urmare a investigațiilor desfășurate de oamenii legii, s-a stabilit că acesta era responsabil de racolarea tinerilor în gruparea criminală și de acumularea mijloacelor financiare în fondul organizației, inclusiv prin estorcarea mijloacelor bănești.

Condamnatul a fost predat Departamentului Instituțiilor Penitenciare pentru ispășirea pedepsei.

Organizația criminală Makena a fost creată în anii '99 de către Vladimir Moscalciuc, condamnat și deținut în diferite penitenciare din republică. Membrii grupării îi șantajau pe alți condamnați ai penitenciarelor. Ultimii, fiind amenințați cu moartea, erau impuși să achite sume impunătoare de bani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău