Poliția prezintă măsurile de protecție a locuinței în perioada vacanței

  • 04 Ianuarie 11:59
Poliția prezintă măsurile de protecție a locuinței în perioada vacanței

„E perioada sărbătorilor. Mergem în vizită, mergem în vacanțe, plecăm mai des de acasă, iar hoții pot profita de absența noastră. Pentru că bucuria sărbătorilor să nu fie umbrită de surprize neplăcute la întoarcere, aveți grijă cum vă protejați locuința”, arată un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

Astfel, polițiștii recomandă ca, atunci când intenționați să lipsiți de acasă o perioadă de timp mai îndelungată, să nu faceți publică această informație.

„Este important să dotați ușa de la intrare cu sisteme de închidere sigure și să folosiți sistemele de supraveghere video.

Când plecați de acasă asigurați-vă că toate geamurile sunt închise. La fel, instruiți copiii să păstreze cu grijă cheia și să nu permită accesul în locuință persoanelor necunoscute. În cazul absențelor îndelungate de la domiciliu, rugați vecinii sau prietenii apropiați să vă supravegheze locuința.

Dacă vedeți persoane suspecte care ies din blocurile de locuit, anunțați imediat poliția prin intermediul numărului 112”, arată comunicatul Poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău