Poliția: Noi cazuri de corupere a alegătorilor în Găgăuzia / video

  • 17 Noiembrie 2023 20:15
Poliția: Noi cazuri de corupere a alegătorilor în Găgăuzia / video

Angajații Direcției de Poliție UTA Găgăuzia au fost sesizați de către o femeie din sudul țării despre faptul că ei și surorii acesteia i-au fost propuse mijloace financiare pentru a vota în turul II al alegerilor în favoarea unui candidat independent la funcția de primar, relatează Poliția Națională a Republicii Moldova pe pagina de Facebook.

Mai mult, una dintre ele a primit de la un bărbat, reprezentantul partidului politic, un plic în care se aflau 50 de euro, menționează sursa citată.
În rezultatul documentării, polițiștii au stabilit că în activitatea ilicită au fost implicați un bărbat și o femeie din Comrat. Pe numele acestora au fost pornite procese-penale în baza art.181 prim, aln.1, din Codul Penal al Republicii Moldova.
Totodată, polițiștii au mai fost sesizați de către o altă locuitoare a mun. Comrat, despre faptul că înaintea primului scrutin electoral al alegerilor, în luna septembrie, o femeie originară din același municipiu, se ocupa de formarea listelor cetățenilor domiciliați în municipiul Comrat, pe care îi agita politic să voteze în favoarea aceluiași candidat.
În schimb promițându-le produse alimentare și eliberându-le tichete cu care ulterior cetățenii puteau primi produsele date la sediul candidatului.
Reiterăm, coruperea în alegeri constituie o infracțiune. Conform articolului 181 prim, din Codul Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă în mărime de la 37 500 lei la 57 500 lei sau cu închisoare de la un an la 5 ani, aplicată persoanei fizice.
Poliția Națională îndeamnă toți cetățenii să își exprime propria voință prin vot liber și să respecte toate măsurile și restricțiile stabilite de actele normative în timpul alegerilor locale.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău