Poliția italiană a arestat un important lider al grupării mafiote 'Ndrangheta

  • 14 Noiembrie 2020 10:32
Poliția italiană a arestat un important lider al grupării mafiote 'Ndrangheta

Poliția italiană a anunțat vineri că l-a arestat pe Domenico Bellocco, unul dintre liderii unei familii proeminente din temuta grupare mafiotă 'Ndrangheta, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Guardia di Finanza a precizat că Bellocco se ascundea într-o fermă din Mongiana, la circa 50 de kilometri sud-vest de Catanzaro, în regiunea Calabria din sudul țării. La momentul arestării, bărbatul de 44 de ani avea documente de identitate false.

Bellocco, un membru proeminent al familiei criminale cu același nume, era căutat pentru asociere mafiotă și trafic de droguri. Autoritățile italiene îl căutau de un an.

Familia Bellocco din Rosarno, un oraș din Calabria care găzduiește un scandalos spațiu improvizat locuit de muncitori imigranți ilegali și refugiați, face parte din mafia 'Ndrangheta, una dintre cele mai puternice grupări criminale din lume.

'Ndrangheta provine din regiunea sudică sărăcită Calabria și a depășit Cosa Nostra din Sicilia ca principala grupare mafiotă din lume. Acționează în mare secret, iar membrii săi sunt uniți de puternice legături de familie.

Această organizație criminală s-a extins mult în afara Calabriei și a intrat puternic în Europa, America de Nord și Australia și este considerată principala grupare care introduce ilegal cocaină în Europa.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău