Poliția informează despre situația în punctele de trecere a frontierei de stat

  • 27 August 2019 15:11
Poliția informează despre situația în punctele de trecere a frontierei de stat

La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal. Poliția de Frontieră informează că pe parcursul celor trei luni de vară, în unele puncte de trecere a frontierei de stat și în anumite perioade de timp se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare.

În această dimineața a fost semnalat trafic intensiv în punctele de trecere Mirnoe, Criva, Vulcănești și Larga, timpul de așteptare ajungând la 40 de minute. Către ora 09:00 situația în toate punctele de trecere a revenit la un regim obișnuit de lucru.

Totodată, în după amiaza zilei de astăzi se așteaptă un flux mare de călători și mijloace de transport în punctele de trecere situate la frontiera de EST: PTF comun Palanca și PTF Tudora. În majoritatea călătorilor, care vin în R. Moldova, vor fi conaționalii care au ales să se bucure de zilele libere pe litoralul Mării Negre din Ucraina. În aceste condiții, cele patru autorități de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina vor activa la capacitate pentru a nu permite formarea rândurilor și creșterii considerabile a timpului de așteptare. La fel, recomandăm pentru traversarea frontierei prin această regiune să se folosească de serviciile punctului de trecere Săiți-Lesnoe, aflat la 70 km de cele două PTF-uri.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 77 505 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 41 108 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 44 020 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 15 615 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în RM – 8 465 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 12 481 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 11 271 traversări persoane;
PTF comun Palanca - 7 625 traversări persoane;
PTF Tudora - 7 557 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 6 814 traversări persoane;
PTF Cahul – 6 125 traversări persoane;
PTF Otaci - 4 152 traversări persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău