Poliția și SIS-ul îndeamnă părinții și copiii la calm, în contextul apariției unor amenințări pe Telegram la adresa mai multor instituții de învățământ din Chișinău: „Reprezintă un atac hibrid”

  • 08 Decembrie 2023 09:25
Poliția și SIS-ul îndeamnă părinții și copiii la calm, în contextul apariției unor amenințări pe Telegram la adresa mai multor instituții de învățământ din Chișinău: „Reprezintă un atac hibrid”

„Îndemnăm părinții și copiii să-și păstreze calmul, în contextul în care, noaptea trecută, s-au distribuit mai multe informații false pe un canal de Telegram anonim, unde au fost plasate amenințări în adresa mai multor instituții de învățământ din Chișinău”, se arată într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

 
„Toate instituțiile abilitate ale statului s-au autosesizat și au inițiat toate măsurile corespunzătoare.
 
Poliția califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate.
 
Precizăm că, fotografiile plasate pe acest canal, în care indivizii demonstrează arme și muniții, sunt vechi și au fost preluate de pe rețele de socializare.
 
Organele de drept întreprind toate acțiunile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestui canal și scopul exact al acestora”, arată comunicatul IGP.
 
Serviciul de Informații și Securitate, alături de celelalte autorități ale statului din domeniul ordinii publice și securității, s-a autosesizat pe marginea informațiilor false vehiculate pe una dintre rețelele de socializare privind amenințările în adresa mai multor instituții de învățământ din capitală.

Serviciul califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să creeze panică în societate. Menționăm că fotografiile și materialele distribuite în spațiul informațional nu sunt actuale și au fost preluate de pe rețele de socializare rusești.

În acest context, instituția îndemnă societatea să-și păstreze calmul și să mențină vigilența. Vă asigurăm că organele de drept întreprind toate măsurile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestor acțiuni și a minimiza impactul acestora.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău