Poliția greacă a arestat patru presupuși extremiști de dreapta după atacul asupra primarului din Salonic

  • 21 Mai 2018 14:32
Poliția greacă a arestat patru presupuși extremiști de dreapta după atacul asupra primarului din Salonic

Poliția din Grecia a anunțat luni că au fost arestați patru presupuși extremiști de dreapta în legătură cu atacul de duminică asupra primarului liberal din Salonic, relatează dpa.

Unul dintre cei arestați a mărturisit că a luat parte la atacul verbal și fizic în care primarul Yiannis Boutaris a fost ușor rănit.

Guvernul și toate partidele parlamentare din Grecia, cu excepția formațiunii de extremă dreapta Zori Aurii, au condamnat incidentul și au cerut aducerea responsabililor în fața justiției.

Boutaris, în vârstă de 75 de ani, a fost atacat la un eveniment de comemorare a etnicilor greci uciși de armata otomană în zona Mării Negre la începutul secolului al XX-lea, eveniment la care iau parte prin tradiție familiile victimelor și simpatizanți ai dreptei. Primarul a fost atacat verbal, trântit la pământ și s-a aruncat cu sticle înspre el, pentru ca în final să fie ajutat de un polițist să se îndepărteze de la fața locului.

Primarul din Salonic este cunoscut ca susținător al unei relaxări a relațiilor tradițional încordate cu Turcia, precum și al drepturilor minorităților, inclusiv ale celor sexuale, și al caracterului multicultural al orașului, al doilea ca mărime din Grecia.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău