Poliția germană a denunțat un mesaj antirefugiați pe Twitter

  • 02 Ianuarie 2018 13:57
Poliția germană a denunțat un mesaj antirefugiați pe Twitter

Poliția germană a indicat luni seara că a depus o plângere împotriva unei deputate a extremei drepte, autoarea unui mesaj reprobabil pe rețelele sociale împotriva refugiaților musulmani de Anul Nou și cenzurat în cele din urmă pe Twitter și pe Facebook, relatează marți AFP.

Un purtător de cuvânt al poliției din Koln, vizată de mesaj, a estimat că deputata în cauză, Beatrix von Storch, de la partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extrema-dreaptă), se face probabil vinovată de ''incitare la ură''.

Într-un mesaj difuzat pe conturile sale de Twitter și Facebook, deputata a denunțat faptul că poliția din Koln și-a publicat mesajele de prudență și informare către populația locală îndeosebi în limba arabă de sărbătoarea Sf. Silvestru.

''Ce (...) se întâmplă în această țară ? De ce poliția își publică acum mesajele oficiale în arabă ?, s-a întrebat Beatrix von Storch. ''Se adresează oare în acest mod hoardelor de bărbați barbari, musulmani și violatori în încercarea de a-i îmbuna ?'', a adăugat deputata, referindu-se explicit la agresiunile cu caracter sexual ale căror victime au fost numeroase femei la Koln de Anul Nou în 2016, din partea unor tineri migranți.

Atât Twitter cât și Facebook au retras controversatul mesaj de pe conturile deputatei AfD, în baza unei noi legislații în Germania ce are drept scop de a se evita mai bine incitarea la ură pe rețelele sociale.

În context, Beatrix von Storch a denunțat ceea ce ea a numit ''sfârșitul statului de drept în Germania''.

AFP amintește că peste 1,5 milioane de solicitanți de azil au sosit în Germania începând din 2015, provenind îndeosebi din Siria, țară cuprinsă de război.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău