Poliția: Faptele invocate de sechestrare a lui Ștefan Gațcan nu au fost confirmate

  • 02 Iulie 2020 15:44
Poliția: Faptele invocate de sechestrare a lui Ștefan Gațcan nu au fost confirmate

Faptele invocate de sechestrare a deputatului Ștefan Gațcan (care și-a depus pe 1 iulie mandatul, n.r.) nu și-au găsit confirmare, a precizat pentru IPN Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției Capitalei.

Natalia Stati a evitat să spună cine a alertat poliția în legătură cu dispariția lui Ștefan Gațcan, invocând Legea cu privire la datele cu carecter personal. În ceea ce privește înregistrarea video, în care Ștefan Gațcan spune că este bine, ofițerul de presă a precizat că poliția utilizează toate sursele probatorii pe acest caz, inclusiv și secvența video respectivă.

Conducerea partidul politic Pro Moldova a comunicat, într-un briefing de presă, că va cere în plenul Parlamentului investigarea cazului deputatului Ștefan Gațcan, prin constituirea unei comisii parlamentare de anchetă.  La un alt briefing, Vlad Batrîncea, deputat socialist, a comunicat că a avut o discuție civilizată cu deputatul Ștefan Gațcan și împreună au stabilit un plan care urmează a fi realizat. Acesta a precizat că, la timpul oportun, vor veni cu comentarii suplimentare și detalii în care vor oferi informații despre circumstanțele care i-au impus deputatului anumite lucruri. „I-am solicitat pază de stat, știm ce este supus anumitor pericole”, a  precizat deputatul socialist.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie anul curent, câștigând alegerile parlamentare noi în circumscripția nr.38 Hâncești (15 martie), unde a candidat din partea Partidului Socialiștilor. În data de 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că se retrage din fracțiunea PSRM și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. În cadrul unui briefing de presă, susținut  alături de membrii grupului Pro Moldova, Ștefan Gațcan a declarat că este o decizie personală și le-a sugerat celor din PSRM să nu vină cu atacuri în adresa sa, a rudelor, prietenilor și alegătorilor săi pentru a-și schimba decizia. Pe pagina sa de Facebook, deputatul a argumentat acțiunile sale prin faptul că luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor l-au determinat să se detașeze de acest partid. La doar o zi, pe 1 iulie, Ștefan Gațcan a semnat cerere de renunțare la mandatul de deputat, dispărând din spațiul public. Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă în care menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate”. Pro Moldova a acuzat că deputatul a fost sechestrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău