Poliția: Droguri în valoare de peste 3 milioane de lei, confiscate și retrase din circulație / video

  • 01 Decembrie 2023 20:10
Poliția: Droguri în valoare de peste 3 milioane de lei, confiscate și retrase din circulație / video

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, au destructurat activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor pe teritoriul țării prin intermediul magazinelor online, relatează Poliția Națională pe pagina de Facebook.

Timp de 2 luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui membru activ al grupării, originar și domiciliat în mun. Chișinău.

Suspectul de 19 ani, anterior a fost reținut cu o cantitate de droguri impunătoare în valoare de aproximativ 1,5 milioane lei, iar în luna septembrie 2023 a fost eliberat din arest.   

În urma investigațiilor demarate, oamenii legii au stabilit că suspectul fiind membru activ al unei grupări specializate în traficul ilicit de droguri sintetice, fiind eliberat din arest imediat a preluat legătura cu capul grupării care la moment se ascunde peste hotarele țării. Acesta a  închiriat un apartament în mun. Chișinău pe care l-a transformat în depozit de ambalare și divizare a drogurilor în diferite doze. 

Suspectul a fost reținut în apropierea blocului unde închiria apartamentul, iar în urma percheziției, polițiștii au depistat și ridicat telefoane mobile cu ajutorul cărora își desfășura camuflat activitatea infracțională, cântare la scara mică, 1,7 kg de droguri de tip MDMA, 500 gr de droguri de tip Cocaină, 650 de comprimate Extasy, zeci de țigări electronice cu ulei de canabis, 300 de comprimate cu efect psihotrop precum și alte obiecte pentru ambalarea drogurilor.

Valoarea drogurilor scoase din circuit pe piața neagră constituie peste 3 milioane lei.

Pe numele a bărbatului a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău