Poliția din Spania a arestat 12 persoane care au fugit dintr-un avion care a aterizat în La Palma de Mallorca

  • 06 Noiembrie 2021 17:59
Poliția din Spania a arestat 12 persoane care au fugit dintr-un avion care a aterizat în La Palma de Mallorca

Poliția din Spania a arestat 12 persoane și caută alte 12 persoane, după ce un grup de pasageri a fugit dintr-un avion care a efectuat vineri noaptea o aterizare de urgență pe aerportul din La Palma de Mallorca.

Incidentul a determinat închiderea pentru mai multe ore a aeroportului. Potrivit informațiilor, un avion aparținând companiei Air Arabia Maroc, care efectua un zbor Casablanca-Istanbul, a efectuat o aterizare de urgență în La Palma de Mallorca din cauza unui pasager cu probleme de sănătate. În momentul în care s-au deschis ușile avionului, în jurul orei locale 8 p.m., 21 de pasageri au fugit din avion.

Incidentul este unul fără precedent în Spania, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului regional, Aina Calvo. Autoritățile spaniole au arestat imediat 12 persoane, inclusiv pasagerul bolnav, care a fost transportat la spital cu un însoțitor. Însoțitorul a încercat ulterior să fugă din spital, dar a fost reținut de poliție. Un alt pasager a fost arestat pentru comportament agresiv la bordul aeronavei.

Poliția spaniolă, care îi caută pe cei 12 fugari, încearcă acum să stabilească de ce au fugit pasagerii din avion și dacă a fost un incident organizat sau un incident izolat, mai ales că niciunul dintre cei arestați nu a cerut azil în Spania. "Sunt persoane care au venit în Spania, nu pe mare, ci cu avionul, dar într-un mod ilegal și, din acest motiv, ei vor fi returnați țărilor de origine", a mai spus Aina Calvo.

Operatorul aeroportului, Aena, a închis aeroportul pentru mai bine de trei ore, iar zborurile programate să aterizeze au fost deviate către alte aeroporturi, inclusiv către Barcelona, Ibiza și Menorca.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău