Poliția din Myanmar a mai ucis doi protestatari

  • 28 Februarie 2021 10:14
Poliția din Myanmar a mai ucis doi protestatari

Poliția din Myanmar a tras duminică în protestatarii împotriva puciului din 1 februarie și a ucis cel puțin doi oameni, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Represiunea violentă a demonstrațiilor continuă de două zile în toată țara, iar bilanțul morților a ajuns la cel puțin cinci.

Forțele de ordine au deschis focul în mai multe locuri la Yangon, cel mai mare oraș din Myanmar, după ce nu a reușit să disperseze manifestanții cu ajutorul grenadelor paralizante și al gazelor lacrimogene. Un bărbat spitalizat cu o rană de glonț în piept a murit după internare, a dezvăluit un medic care a cerut să nu-i fie publicat numele, și un portal media local.

Incidente similare au avut loc și la Dawei, în sud. Un politician și presa locală au afirmat că un manifestant a fost ucis și mai mulți au fost răniți.

Poliția a intervenit și în Mandalay, al doilea oraș al țării, și în Lashio, în nord-est.

Protestele de stradă și intervențiile poliției au creat haos în statul din sud-estul Asiei după ce armata a răsturnat de la putere guvernul condus de Aung San Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru pace. Puciștii au arestat mai mulți oficiali și au pus capăt tranziției democratice după 50 de ani de regim militar, sub pretextul fraudelor la alegerile din noiembrie 2020.

Mai multe state occidentale au condamnat lovitura de stat și represiunea. Săptămâna trecută, generalul Min Aung Hlaing, șeful juntei care a preluat puterea în Myanmar, a susținut că autoritățile folosesc un minimum de forță necesar ca reacție la proteste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău