Poliția din Moscova a arestat peste 30 de persoane participante la câteva proteste neautorizate

  • 03 Aprilie 2017 09:11
Poliția din Moscova a arestat peste 30 de persoane participante la câteva proteste neautorizate abcnews.go.com

Poliția din Moscova a arestat duminică, 2 aprilie, peste 30 de persoane participante la câteva proteste neautorizate, anticorupție și antiguvernamentale, din centrul capitalei ruse la care au participat, după diferite surse, între câteva zeci și peste 200 de persoane.

O parte dintre manifestanți au declarat că au ieșit în stradă în urma apelurilor din rețelele de socializare. În timp ce poliția, desfășurată masiv în centrul capitalei ruse, a numit aceste acțiuni provocări, deoarece organizatorii, anonimi în mare parte, nu au cerut autorizații cum cere legea.

Liderul de opoziție, Aleksei Navalnîi, organizatorul protestelor de acum o săptămână, condamnat la 15 zile de arest pentru insubordonarea poliției, a declarat că nu are nicio legătură cu acțiunile de ieri.

Conform poliției, la protestele de duminica din toată Rusia au participat doar o mie de persoane față de cele aproape 100.000 care au manifestat pe 26 martie.

Cea mai numeroasă dintre acțiunile de astăzi a fost pichetul autorizat de la Novosibirsk, unde circa 400 de participanți au protestat împotriva corupției, abuzurilor polițienești și au cerut eliberarea celor arestați duminica trecută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău