Poliția despre protestul din centrul Chișinăului: Este cunoscută informația despre racolarea unor persoane cu constituție sportivă pentru a crea tensiuni și provocări

  • 22 Octombrie 2022 15:37
Poliția despre protestul din centrul Chișinăului: Este cunoscută informația despre racolarea unor persoane cu constituție sportivă pentru a crea tensiuni și provocări

Poliția anunță că deține informații despre intențiile participanților la protestul de mâine organizat de Partidul ”Șor” și la care și-a anunțat participarea și formațiunea PACE, de blocare intenționată a mai multor artere din capitală atât cu corturi, cât și cu mijloace de transport, transmite Radio Chișinău.

Oamenii legii avertizează totodată că este cunoscută înformația despre racolarea unor persoane cu constituție sportivă pentru a crea tensiuni și provocări. Acțiunile vor fi documentate nu doar prin prisma blocării intenționate, dar și a altor calificări juridice, pornind de la circumstanțele faptice, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

”Stimați chișinăuieni, în contextul celor două evenimente care vor avea loc mâine (Târgul produselor agricole și întrunirea anunțată de către un partid politic)vor fi blocate mai multe artere și se va circula cu dificultate. Vă rugăm să vă păstrați calmul și să vă conformați cerințelor agenților de patrulare. Conform Dispoziției Primăriei mun.Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va avea loc târgul, iar întrunirea se va desfășura în scuarul Parlamentului, cu deplasare în marș spre locație.

Totodată, vă informăm că Poliția deține informații despre intențiile participanților la întrunire de blocare intenționată a mai multor artere din capitală atât cu corturi, cât și cu mijloace de transport; acțiuni care vor fi documentate nu doar prin prisma blocării intenționate, dar și a altor calificări juridice, pornind de la circumstanțele faptice.

La fel ne este cunoscută informația despre racolarea unor persoane cu constituție sportivă pentru a crea tensiuni și provocări. ” Amintim că începând cu 18 septembrie Partidul ”Șor” organizează proteste în centul Chișinăului. Duminica trecută, 16 octombrie, forțele de ordine au ridicat 243 de corturi ale protestatarilor care își petreceau noaptea în stradă, de unde au fost ridicate o serie de obiecte interzise existând pericol real pentru periclitarea ordinii publice.

Opt persoane au fost reținute și 3,5 milioane de lei au fost confiscați de ofițerii de urmărire penală în cadrul anchetei privind finanțarea protestului Partidului ”Șor”. La 13 octombrie, Comisia pentru Situații Excepționale a interzis desfășurarea întrunirilor care blochează circulația, în zilele lucrătoare. În zilele de odihnă, aceste întruniri vor putea fi desfășurate pe o perioadă de cel mult patru ore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău