Poliția de Frontieră: intrarea a 22 de cetățeni străini pe teritoriul național a fost interzisă

  • 02 Noiembrie 2023 08:55
Poliția de Frontieră: intrarea a 22 de cetățeni străini pe teritoriul național a fost interzisă

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță că pe parcursul zilei de miercuri, 1 noiembrie, a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru 22 de cetățeni străini, relatează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău.

În punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 51.886 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din R.Moldova – 29.716 traversări persoane. 
 
„Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 12.699 treceri, dintre care 6.039 pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1.845 au constituit trecerile minorilor ucraineni”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră. Pentru a fluidiza traficul, Poliția de Frontieră recomandă cetățenilor să diversifice alegerea punctelor de trecere a hotarului. Călătorii, care intenționează să traverseze granița prin Leușeni sunt îndemnați să aleagă  PTF Leova-Bumbăta cu programul de lucru de la 08:00 la 20:00 pentru a evita formarea rândurilor.Cei care traversează hotarul cu România pe la PTF Sculeni pot alege și PTF Costești-Stânca. Pentru a traversa mai rapid frontiera cu Ucraina, polițiștii îndeamnă alegerea și PTF Tudora pe lângă PTF Palanca.

Situația reală din unele puncte de trecere a frontierei poate fi vizualizată pe TRAFIC ONLINE (https://border.gov.md/camere-web). În caz de necesitatea, cetățenii pot apela Call-centru Linia Verde: 022 259 717.Precizăm că pe parcursul zilei de ieri, cele mai tranzitate au fost punctele de trecere la frontiera cu România, aici fiind înregistrate aproximativ 30.000 de traversări, peste 12 mii de călători traversând granița pe la PTF Leușeni.
În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat două treceri ilegale ale frontierei de stat, două cazuri de trafic ilegal de bunuri, patru cazuri de încălcări a regimului punctelor de trecere a frontierei, patru cazuri în care patru 
cetățeni străini au încălcat regulile de ședere pe teritoriul R. Moldova, 10 cazuri de încălcăre a regulilor de folosire a vinietei, etc.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău