Poliția de Frontieră: În lupta cu COVID-19 nu suntem singuri. Pentru a doua oară, Asociația Investitorilor din România ne donează echipament de protecție

  • 24 Aprilie 2020 13:36
Poliția de Frontieră: În lupta cu COVID-19 nu suntem singuri. Pentru a doua oară, Asociația Investitorilor din România ne donează echipament de protecție

Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) face noi donații pentru polițiștii de frontieră, pentru vameși și pentru angajații Agenției Naționale de Sănătate Publică. Este vorba de dezinfectant, 10 mii de mănuși și 4000 de măști chirurgicale. Donațiile au loc în cadrul proiectului „Protejăm viața”, a subliniat managerul coordonator al AIR, Anastasia Sprâncean.

„De această dată am decis să donăm și dezinfectant, mănuși și măști chirurgicale. Am vrut să facem aceste donații exact după necesități. Cei de la Serviciul Vamal ne-au spus că au nevoie de dezinfectant, la Poliția de Frontieră și ANSA am împărțit patru mii de măști și zece mii de mănuși.”

Serviciul Vamal a beneficiat de un nou lot de donații din partea investitorilor români din R. Moldova, spune purtătorul de cuvânt al instituției, Olesea Pușcaș.

„Astăzi este vorba despre o donație de 180 de litri de dezinfectant. Data trecută, reprezentanții AIR au venit cu costume de protecție, măști, salopete și alte lucruri absolut necesare, având în vedere că noi suntem în prima linie și vameșii sunt expuși riscului.”

Și la Poliția de Frontieră, unde până în prezent 43 de angajați au fost testați pozitiv la COVID-19, au ajuns echipamentele necesare pentru protecție. Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi:

Ne bucurăm că în lupta cu COVID-19 nu suntem singuri. Pentru a doua oară, AIR ne donează un lot impunător de echipament de protecție individuală. Asta se concretizează în măști, mănuși dezinfectanți. În prima donație au fost și viziere”.

Săptămâna trecută, AIR a mai oferit angajaților de la Poliția de Frontieră, de la Serviciul Vamal și celor de la ANSA 10 000 de măști, 250 de combinezoane sanitare și 250 de viziere produse în Republica Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău