Poliția de Frontieră: Din 12 martie, ora 00:00, și până în data de 31 martie, a intrat în vigoare decizia privind sistarea transportului aerian cu Italia

  • 12 Martie 2020 11:20
Poliția de Frontieră: Din 12 martie, ora 00:00, și până în data de 31 martie, a intrat în vigoare decizia privind sistarea transportului aerian cu Italia

18 186 de persoane au traversat frontiera Republica Moldova în ultimele 24 de ore. În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor 5 608 persoane, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Instituția menționează că din 12 martie, ora 00:00, și până în data de 31 martie, a intrat în vigoare decizia privind sistarea transportului aerian cu Italia, cât și obligația către operatorii aerieni de a nu permite îmbarcarea călătorilor, care vin către Republica Moldova, cu escală, din Italia, China, Iran și Coreea de Sud.

La ora actuală, nu sunt impuse restricții de circulație prin punctele de trecere situate la frontiera moldo-română, dar și în cele cu Ucraina, astfel că toate punctele de trecere a frontierei activează în regim obișnuit.

Însă, cetățenii sunt îndemnați înainte de a porni la drum să se informeze despre măsurile luate în contextul diminuării riscului de infectare cu covid-19 și restricțiile impuse pe teritoriul statului de destinație, inclusiv pe teritoriile țărilor de tranzit.

Potrivit Poliției de Frontieră, toate persoanele care revin din regiunile cu focare de Coronavirus de tip nou completează, în zona de trecere a frontierei, fișele epidemiologice, cu indicarea corectă a datelor personale și a regiunii geografice din care revin. Fișele se transmit către echipele medicilor de familie din teritoriu pentru asigurarea supravegherii la domiciliu a persoanelor, timp de 14 zile.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău