Poliția de Frontieră a R.Moldova și cea a României vor constitui echipe mixte de patrulare

  • 16 Februarie 2017 14:58
Poliția de Frontieră a R.Moldova și cea a României vor constitui echipe mixte de patrulare

Dezvoltarea controlului comun la granița moldo-română, precum și constituirea echipelor mixte de patrulare constituie o prioritate a cooperării dintre instituțiile de frontieră ale Republicii Moldova și României.

Acest subiectul a fost discutat de șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, agenda întâlnirii a cuprins consultări pe marginea mai multor subiecte de actualitate și precizări a unor priorități comune, în vederea fortificării relațiilor de colaborare la frontiera cu România.

Fredolin Lecari a menționat nivelul excelent de cooperare între instituțiile de frontieră ale Republicii Moldova și României, care se axează pe implementarea prevederilor tratatelor internaționale bilaterale, încheiate în domeniu de specialitate, planurilor anuale de cooperare și dezvoltarea continuă a cadrului juridic în diverse domenii de activitate, se arată în comunicat.

În acest context, a fost discutată necesitatea dezvoltării controlului comun la frontiera de stat moldo-română, precum și constituirea echipelor mixte de patrulare, ca priorități de cooperare între Poliția de Frontieră a Republicii Moldova și cea a României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău