Poliția de Frontieră a primit un lot de echipamente pentru a răspunde eficient urgențelor

  • 26 Iulie 2022 17:22
Poliția de Frontieră a primit un lot de echipamente pentru a răspunde eficient urgențelor

Poliția de Frontieră a recepționat un lot de echipamente și mijloace de transport pentru extinderea capacităților de răspuns la situații de urgență. Totodată, acestea vin să crească potențialul de reziliență pentru securizarea frontierelor Republicii Moldova și celor ale Uniunii Europene, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Lotul de echipamente (cititoare mobile de documente, calculatoare) vine cu suportul financiar g al Biroului Populației, Refugiaților și Migrației (PRM) al Departamentului de Stat al Statelor Unite, Ambasadei Japoniei în Republica Moldova și al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, în cadrul a trei proiecte comune implementate de către Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Moldova.

Șeful adjunct interimar al Poliției de Frontieră, Diana Salcuțan, a remarcat că, având suportul partenerilor de dezvoltare, subdiviziunile Poliției de Frontieră au reușit să asigurare tratamentul uman al refugiaților și persoanelor terțe sosite din Ucraina, fortificând capacitățile de asigurare a managementului eficient al frontierei de stat.

La rândul lor, partenerii de dezvoltare au apreciat eforturile depuse și angajamentul manifestat de către Poliția de Frontieră în managementul frontierei de stat în situație de criză, inclusiv umanitară. Ei au asigurat de deschidere și suport în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău