Poliția de Frontieră a primit o donație de automobile și echipament de calcul din partea SUA

  • 31 Ianuarie 2023 18:23
Poliția de Frontieră a primit o donație de automobile și echipament de calcul din partea SUA

Poliția de Frontieră a primit astăzi o donație care include patru automobile de intervenție și un lot de echipament de calcul din partea Statelor Unite ale Americii, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a subliniat că este foarte important să fie consolidate capacitățile subdiviziunilor MAI pentru a face față tuturor provocărilor apărute odată cu războiul din Ucraina. „Acest suport denotă încrederea și sprijinul partenerilor noștri. Riscurile existente solicită o abordare profesionistă, dar sunt sigură că împreună putem face față acestei crize complexe. Pericolele încă persistă, iar echipa Poliției de Frontieră va veghea securitatea noastră la hotar. Mulțumim Guvernului SUA pentru că a fost mereu aproape de MAI”, a spus Ana Revenco.

La rândul său, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon, a specificat că donația are scopul de a consolida capacitățile de comunicare și securitatea cibernetică a Poliției de Frontieră. „Totodată, automobilele, dotate cu echipamente moderne, vor spori capacitățile de reacționare rapidă. Mulțumim polițiștilor de frontieră pentru munca intensă, angajament și sacrificiu în executarea sarcinilor importante în aceste vremuri dificile”, a afirmat diplomatul.

„Aceste automobile și echipamentele de calcul vor fi distribuite colegilor din prima linie. Deja de mai mulți ani beneficiem de sprijinul SUA pentru a face față provocărilor, fapt pentru care vă mulțumim”, a menționat șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

Valoarea totală a donației este de 830 de mii de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău