Poliția de frontieră a convocat o ședință cu autoritățile din administrația aeroportuară

  • 29 Septembrie 2022 19:32
Poliția de frontieră a convocat o ședință cu autoritățile din administrația aeroportuară

Fluidizarea traficului de pasageri și neadmiterea blocajelor la intrarea în terminalul aeroportului, au fost doar unele din subiectele discutate în cadrul ședinței de lucru dintre Poliția de Frontieră, S.R.L. „Avia-Invest” și Autoritatea Aeronautică Civile.

În contextul condițiilor climaterice nefavorabile pe parcursul sezonului de toamnă-iarnă, reprezentanții Poliției de Frontieră au venit cu inițiativa de a întreprinde un șir de măsuri pentru a oferi un confort optim, climat liniștit și de siguranță tuturor cetățenilor care părăsesc Republica Moldova pe cale aeriană. 

Astfel, în cadrul întrunirii a fost stabilit un mecanism de conlucrare eficientă și trasate următoarele sarcini care urmează a fi realizate în termeni urgenți:
-    S.R.L. AviaInvest va analiza opțiuni pentru oferirea unui confort termic pasagerilor care sunt în așteptarea curselor aeriene în fața aeroportului și anume amplasarea unor corturi temporare în fața aeroportului. 

-    S.R.L. AviaInvest va urgenta procedurile necesare pentru asigurarea instalării noului echipament de securitate cu raze-X de model Rapiscan (aparat de scanare a bagajelor), fiind unul necesar în efectuarea controlului de securitate a pasagerilor la intrarea suplimentară în terminalul aeroportului, inclusiv și a reparației/mentenanței echipamentului existent.

-    Autoritatea Aeronautică Civile va analiza capacitățile maxime de procesare a traficului de pasageri în cadrul aeroportului și ajustării graficului curselor aeriene în vederea neadmiterii formării aglomerațiilor de pasageri în PTF AIC. 

-    Poliția de Frontieră, S.R.L. AviaInvest și Autoritatea Aeronautică Civilă, fiecare pe zona sa de competență, vor asigura măsuri de informare, a cetățenilor despre acțiunile întreprinse de către autorități, pentru gestionarea riscurilor conexe securității publice în aeroport (comunicare, pliante informative, expedierea mesajelor prin intermediul telefoanelor mobile).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău