Poliția cere acte pentru tobe. Activiștii „Occupy Guguță”, opriți în drum spre Nisporeni, cu o zi înaintea alegrilor

  • 23 Februarie 2019 11:16
Poliția cere acte pentru tobe. Activiștii „Occupy Guguță”, opriți în drum spre Nisporeni, cu o zi înaintea alegrilor

Cu tobele, la control. Activiștii comunității „Occupy Guguță” au fost opriți de poliție în această dimineață, lângă Strășeni, sub pretextul că nu ar avea documente pentru astfel de instrumente muzicale.

Incidentul a avut loc în această dimineață în apropiere de orașul Strășeni, în timp ce se îndreptau să proteste la Nisporeni, pentru evenimente electorale.

„Occupy Guguță” a publicat pe Facebook înregistrarea video a discuției lor cu polițiștii.

Mașina a fost oprită arbitrar de poliție și cer actele de proveniență pentru aceste tobe. Este un abuz total, o încălcare a dreptului de organizare a întrunirilor. Ne porneam spre Nisporeni și evident e un abuz, o încălcare a drepturilor la întruniri”, a spus unul dintre membrii comunității.

Polițiștii au declarat, însă, că au oprit mașina pentru că pasagerul de pe bancheta din față avea toba pe brațe și nu era în siguranță.

„Am stopat o unitate de transport care pasagerul din față stă cu toba și nu e în siguranță, în spate sunt numai tobe și în portbagaj tot. Nu este interzis să mergeți cu tobe, dar trebuie să aveți documente. Ne urmați la comisariat să scrieți o explicație”.

Alte explicații de la INP încă nu au fost date.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău