Poliția: captură de marijuana de 300.000 lei, la Anenii Noi. O persoană reținută / VIDEO

  • 29 Noiembrie 2023 09:35
Poliția: captură de marijuana de 300.000 lei, la Anenii Noi. O persoană reținută / VIDEO

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea unui bărbat din Anenii Noi, după o captură de 1 kg de plante similare marijuanei, estimată pe piața neagră la 300.000 lei, relatează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), acesta a fost plasat în arest preventiv, pentru 30 de zile. Învinuitul, cu vârsta de 58 de ani, este investigat de comun cu un alt bărbat, cu vârsta de 43 de ani, cercetat în libertate.

Aceștia erau parte a unui grup criminal organizat, cu activitate de la începutul lui 2023. Membrii acestuia cumpărau semințele plantei peste hotarele țării, după care le plantau și le cultivau, iar produsul îl puneau în vânzare, în țară.

Urmare a perchezițiilor la domiciliile acestora, pe lângă produsul similar marijuanei, au fost ridicate și pliculețe autosigilante pentru vânzarea drogurilor, telefoane mobile folosite la punerea în vânzare a marijuanei, precum și bani  ce ar fi provenit din această activitate. În continuare, au loc și alte acțiuni de urmărire penală, pentru deconspirarea tuturor complicilor, timp în care cei vizați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău