Poliția bosniacă a împiedicat sute de migranți să intre în Croația

  • 18 Iunie 2018 19:22
Poliția bosniacă a împiedicat sute de migranți să intre în Croația

Poliția bosniacă a închis luni pentru scurt timp un punct de trecere de la frontiera cu Croația pentru a bloca un grup de migranți care încercau să traverseze o zonă împădurită pentru a ajunge în Uniunea Europeană, a precizat poliția de frontieră într-un comunicat, relatează Reuters.

Croația a trimis la rândul său forțe de poliție de partea sa de frontieră, a spus Anel Ramic, ministru de interne în cantonul Una-Sana din nord-vestul Bosniei.

"Croația și-a închis granițele", a spus Ramic într-o conferință de presă în orașul bosniac Bihac. Autoritățile croate nu au făcut încă niciun comentariu.

Șeful Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) din Balcanii de Vest a postat pe Twitter un clip în care se văd cum sute de migranți, în majoritate bărbați cu rucsacuri și câțiva copii, trec prin pădure spre punctul de frontieră Maljevac.

"Un lucru extrem de îngrijorător care riscă să ducă la un regres ce nu este în interesul nimănui", a scris pe Twitter Peter van Der Auweraert, din partea OIM.

Conform unei postări de pe pagina de Facebook a punctului de trecere a frontierei Maljevac, forțe de poliție din Bosnia și Croația au fost desfășurate de ambele părți ale punctului de frontieră, care a fost închis, iar călătorii au fost redirecționați spre alte puncte.

Punctul de trecere a frontierei a fost apoi redeschis, iar poliția negociază cu migranții să plece de la graniță, se mai arată în comunicatul poliției de frontieră.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău