Poliția austriacă a arestat 30 de persoane în raiduri antiteroriste, având legătură cu mișcările islamiste Frații Musulmani și Hamas

  • 09 Noiembrie 2020 13:05
Poliția austriacă a arestat 30 de persoane în raiduri antiteroriste, având legătură cu mișcările islamiste Frații Musulmani și Hamas

Poliția austriacă a arestat 30 de persoane în mai mult de 60 de percheziții întreprinse luni în patru regiuni diferite ale Austriei, având legătură cu mișcările islamiste Frații Musulmani și Hamas, a anunțat Parchetul, operațiune fără legătură aparentă cu atentatul comis săptămâna trecută la Viena, informează dpa, Reuters și AFP, scrie Agerpres.

Ancheta, care a fost demarată în urma cu circa un an, vizează "peste 70 de suspecți și mai multe asociații bănuite că susțin și aparțin de organizațiile teroriste Frații Musulmani și Hamas", anunță biroul procurorilor din regiunea Stiria.

Hamas, care a câștigat alegerile parlamentare în teritoriile palestiniene în 2006, a fost fondată ca ramură a Fraților Musulmani. Hamas este desemnată organizație teroristă de SUA și UE.

Frații Musulmani nu se află pe lista neagră a organizațiilor teroriste, însă procurorii susțin că investighează legăturile între cele două organizații.

Raidurile de luni au fost întreprinse în patru dintre cele nouă regiuni ale Austriei: în Stiria, a cărei capitală este Graz, în Carintia, Viena și Austria de Jos.

Poliția austriacă a arestat până acum zece suspecți în conexiune cu atacul comis săptămâna trecută de un bărbat de 20 de ani care fusese condamnat anterior pentru că încercase să se ralieze grupării Stat Islamic în Siria. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău