Poliția australiană a anunțat că hackeri ruși se află în spatele atacului cibernetic asupra asiguratorului medical Medibank

  • 11 Noiembrie 2022 10:36
Poliția australiană a anunțat că hackeri ruși se află în spatele atacului cibernetic asupra asiguratorului medical Medibank

Poliția australiană a anunțat vineri, 11 noiembrie, că hackeri ruși se află în spatele atacului cibernetic asupra gigantului australian în domeniul asigurărilor medicale Medibank ce a avut un impact asupra a 9,7 milioane de actuali și foști clienți, printre care prim-ministrul australian, informează AFP.

Un grup de infractori cibernetici a întreprins atacul cibernetic din Rusia unde este instalat grupul, a declarat Reece Kershaw, un responsabil al poliției federale australiene.

Medibank, una dintre principalele societăți private de asigurare din Australia, a recunoscut săptămâna aceasta că pirați cibernetici au putut accede la date personale ale asiguraților săi.

După ce au publicat un prim "eșantion" din aceste date miercuri, hackerii au publicat o a doua tranșă joi, pe un forum de pe dark web, care nu poate fi găsit cu ajutorul motoarelor de căutare clasice.

Aceste date conțineau informații extrem de personale despre sute de persoane. Primele informații divulgate păreau să fi fost selectate pentru a cauza un prejudiciu important, vizând persoane tratate pentru dependență de droguri, infecții sexuale transmisibile sau întreruperi de sarcină, transmite Agerpres.

Hackerii au cerut joi zece milioane de dolari pentru a nu mai dezvălui date medicale sensibile. Până acum asiguratorul a refuzat să le dea acești bani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău