Poliția: Au fost admise abateri de la cadrul normativ. Îndemnul poliției pentru agricultorii care protestează

  • 14 August 2020 11:31
Poliția: Au fost admise abateri de la cadrul normativ. Îndemnul poliției pentru agricultorii care protestează

Inspectoratul General al Poliției susține că pe protestatarii care s-au organizat, pentru continuarea manifetării în municipiului Chișinău, parcursul deplasării au admis abateri de la cadrul normativ, care cad sub incidența articolelor 243/1 ”Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice” și art.225 Cod Contravențional ”Blocarea intenționată a unei benzi de circulație sau a arterelor de transport”, fapt pentru care poliția va documenta și va acționa în condițiile cadrului legal.

Potrivit poliției, manifestațiile trebuie să fie în corespundere cu punctul 6 din Hotărârea  nr. 21 din 24 iulie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică și urmează a fi organizate cu: 

- participarea unui număr mai mic de 50 de persoane;

- respectarea măsurilor de sănătate publică;

- întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului după modelul (nume, prenume, număr de telefon, adresă de domiciliu, etc.). 

Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție. 

Precizăm, că Poliția este obligată să împiedice orice încălcare a legislației și a altor norme legale și recomandăm tuturor participanților să dea dovadă de comportament bazat pe comunicare și dialog. 

În același timp, îndemnăm participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe  cale pașnică, să se abțină de la acțiuni ce contravin normei legale, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău